Danai Media
Image default
Dieren

Hoe u kunt voorkomen dat uw hond diarree krijgt?

De beste manier omdiarree bij honden te voorkomen, is door hem voer van hoge kwaliteit te geven en te voorkomen dat hij water drinkt dat niet schoon is. U moet ook voorzichtig zijn met wat u uw hond voedt, omdat sommige voedingsmiddelen diarree kunnen veroorzaken. Het belangrijkste dat u moet doen als uw hond diarree heeft, is om hem onmiddellijk naar een dierenarts te brengen. Er zijn enkele eenvoudige stappen die u thuis kunt nemen voordat u naar uw dierenarts gaat, zoals het 12 uur achterhouden van voedsel en water en tussendoor voldoende vers water geven.

Wat veroorzaakt diarree bij honden?

Er zijn veel oorzaken van diarree bij honden, en de meest voorkomende zijn indiscretie in de voeding, inflammatoire darmaandoeningen en parasieten.

Indiscretie in het dieet: Honden eten vaak dingen die ze niet zouden moeten eten. Dit omvat afval, kamerplanten of iets anders dat geen voedsel is. De meest voorkomende oorzaak van diarree bij honden is indiscretie in devoeding.

Inflammatoire darmaandoening: Inflammatoire darmaandoening (IBD) is een chronische aandoening waarbij de darmen om onbekende reden ontstoken raken. Er is geen remedie voor IBD, maar er zijn behandelingen om het te helpen beheersen en de symptomen te verbeteren.

Parasieten: Parasieten kunnen diarree veroorzaken bij honden door de bekleding van de darmen aan te vallen en ontstekingen te veroorzaken die leiden tot vochtverlies uit het lichaam.

Hoe een hond met diarree te behandelen?

Het eerste dat u moet doen als u vermoedt dat uw hond diarree heeft, is om hem naar een dierenarts te brengen voor een diagnose en een behandelplan. Als u vermoedt dat uw hond een darmparasiet zoals Giardia heeft, is het belangrijk om zowel uw huisdier als de woonruimtes waarmee ze in contact komen te behandelen om herinfectie te voorkomen. Honden met bacteriële infecties moeten ook worden behandeld met antibiotica die zijn voorgeschreven door hun dierenarts.”

 

https://www.bachbloesemmix.nl/blog/heeft-jouw-gevoelige-hond-vaak-buikpijn