Danai Media
Image default
Woningen

HOE EEN APPARTEMENT TE KOPEN IN EEN NIEUW GEBOUW EN ER GEEN SPIJT VAN HEBBEN

huis te koop

Het lijkt erop dat het moeilijkste bij het kopen van een appartement is om er geld voor te sparen. Maar winstgevend beleggen is nog moeilijker. Waar moet u dus rekening mee houden bij het kopen van een appartement in een nieuw gebouw?

De start van de verkoop en de reputatie van de ontwikkelaar

Als u op zoek bent naar een goedkoop appartement in een nieuw wooncomplex, in een ontwikkeld gebied en met goede kenmerken, bestaat het misschien niet. Tenminste voor nu. Dit gebeurt wanneer appartementen worden verkocht in de beginfase van de bouw. Dat wil zeggen, je hebt een soort appartement gekocht, maar de schikking kan over een paar jaar plaatsvinden. Of in principe niet gebeuren. De prijzen in het interval vanaf het begin van de bouw van een huis tot de ingebruikname verschillen met 30-40%. Maar voor een in alle opzichten winstgevende aankoop is het beter te wachten op de “gulden middenweg”, wanneer het huis nog niet in gebruik is genomen, maar het meeste ervan al is herbouwd.

En kijk eens naar het bouwbedrijf. Als u gemakkelijk informatie over de ontwikkelaar en zijn eerdere projecten kunt vinden, vertrouwen hebt in de betrouwbaarheid van het bedrijf en klaar bent om te wachten met de verhuizing – dit is een groen licht om te kopen. Bij onbekende ontwikkelaars of “kampioenen in de bouw op lange termijn” neemt het risico om zonder appartement te komen toe.

Documentatie

Volgens de wet moet een ontwikkelaar een hele lijst met documenten hebben die hij op verzoek moet verstrekken of op de website moet plaatsen. Bijvoorbeeld: bouwvergunning, charter, projectverklaring, eigendom van een perceel en andere. Zorg ervoor dat u de wet en documenten op de lijst bestudeert. En controleer voordat u koopt hun beschikbaarheid bij het geselecteerde bedrijf. Dan zal het moeilijk zijn om u te misleiden.

Aantal kamers

We gaan zitten en beginnen met de telling van de bevolking van onze eigen familie. En dan schilderen we hoeveel geïsoleerde kamers je nodig hebt. Het is logisch dat een eenpersoonskamer voldoende is voor een jong stel. Maar als je kinderen hebt of plant, is dat een heel ander verhaal. Ondertussen zullen kinderen bij hun geboorte in een aparte kamer van hun ouders moeten wonen en het ouderlijk huis verlaten.

Verdieping en beschikbaarheid van een lift

Het aantal verdiepingen heeft niet alleen invloed op het uitzicht vanuit het raam. U heeft een appartement op de 6e verdieping gekocht. Het uitzicht lijkt prachtig, en het appartement zelf is cool. Maar er is geen lift in het huis. In eerste instantie lijkt het erop dat dit geen groot verlies is. Type heeft alle dingen verplaatst bij een keer verplaatsen en dat is alles. En dan elke week zware tassen met boodschappen, elke dag een kinderwagen of bijvoorbeeld een nieuwe koelkast. Het is op zijn zachtst gezegd lastig. Bij nieuwbouw komt dit probleem praktisch niet voor. Daarom is het aantal verdiepingen hier om andere redenen belangrijk. Zo kunnen appartementen op de begane grond goedkoper zijn. Maar het lawaai van de straat zal beter hoorbaar zijn, de nachtverlichting zal feller zijn en de blikken van voorbijgangers door uw raam zullen duidelijker worden gevoeld.

Plaats

Let op de ligging ten opzichte van het stadscentrum. Houd er rekening mee dat u elke dag naar uw werk moet pendelen. Kijk hoe dicht het openbaar vervoer bij uw toekomstige woning is. Als u een eigen auto heeft, is het plan van aanpak vergelijkbaar. We rijden de route in, kijken hoe gemakkelijk het is om er te komen, hoe vaak er files zijn en hoe lang de weg duurt. Dit is een van de belangrijkste criteria voor huisvesting, ook al lijkt het nu een kleinigheid.

Indelingen en afwerking van appartementen

Nu schept elke tweede ontwikkelaar op over de rationele en handige lay-outs die ze hebben. En ook appartementen met 100% eindafwerking. Zoals, kom langs en leef nog lang en gelukkig. Maar de afwerking is niet altijd met hoge kwaliteit uitgevoerd. En het is volledig mogelijk om dit alleen tijdens het leven te verifiëren.

huis te koop eernegem

https://be.propenda.com