Danai Media
Image default
Toerisme

10 plaatsen die het bezoeken waard zijn in België

wat te zien in antwerpen

België is een land van contrasten: hier bestaat de geschiedenis samen met de moderniteit. Als je door een stad loopt, kun je genieten van zowel het historische erfgoed dat wordt beschermd door UNESCO als ultramoderne constructies. Winkelen, prachtige landschappen, heerlijke traditionele keuken, bijzondere sfeer zijn slechts enkele van de voordelen van dit kleine maar aantrekkelijke land. Wat te zien in België?

Grote Markt, Brussel

De Grote Markt is een marktplein dat dateert uit de 12e eeuw. Tegenwoordig is het het historische centrum van de stad, waar zich twee architectonische monumenten bevinden: het stadhuis (gebouwd in 1455) en het broodhuis (“Koningshuis” in het Nederlands). Om een ​​bezoek aan het plein zo aangenaam mogelijk te maken, is het de moeite waard om in augustus een reis te plannen: sinds 1971 wordt het plein in augustus om de twee jaar getransformeerd door een gigantisch bloementapijt van 24 bij 77 meter en een oppervlakte van 1.800 vierkante meter.

Manneken Pic

Het bekendste standbeeld van België is Manneken Pis, gelegen nabij de Grote Markt. Er is geen consensus over de datum van installatie van de sculptuur: er wordt aangenomen dat dit gebeurde tussen de XIV en XV eeuw. De jongen kreeg in 1619 een moderne uitstraling van Jer Deckenois. Op gewone dagen “stoot” de jongen een stroom water uit, op feestdagen – bier of wijn, en de verandering van zijn garderobe vindt plechtig plaats: erebewoners van de stad begeleid door orkestbegeleiding.

Atomium

Het Atomium is het belangrijkste ultramoderne monument van Brussel, de hoofdstad van België. De constructie is een symbool geworden van technologische vooruitgang – de ontwikkelingen van wetenschappers die het mogelijk maken de energie van het atoom voor vreedzame doeleinden te gebruiken. De vorm van de structuur herhaalt volledig het ijzeren rooster 165 miljoen keer vergroot. Sommige van de ballen zijn hol van binnen en kunnen worden bezocht; je moet ertussen bewegen langs roltrappen – verbindingsleidingen. Bovenaan de figuur bevindt zich het miniatuurpark Mini-Europe en een observatiedek.

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, Brussel

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen zijn de eerste winkelgalerijen in Brussel, geopend in 1947. De lengte van de glazen doorgang is slechts 212 meter, waarop zich bevindt:

  • Boetieks
  • Kunst- en ambachtsateliers
  • Restaurants
  • Theater podium
  • Museum van brieven en monoscripten.

Terwijl je door de Royal Galleries wandelt, kun je zeldzame, antieke, merk- en etnische goederen kopen.

Basiliek van het Heilig Bloed

Basiliek van het Heilig Bloed is een christelijke kerk gebouwd in de 12e eeuw. De plaats is erg populair voor bedevaarten: hier wordt een stukje weefsel bewaard dat gedrenkt is in het bloed van Jezus Christus. De tempel bestaat uit twee delen: onder en boven. De onderste bevat twee romaanse kapellen. De bovenste is in gotische stijl.

Grothe Markt, Antwerpen

De Grote Markt is het belangrijkste plein van Antwerpen, waar de meeste gebouwen in de XVI-XVII eeuw werden gebouwd. Het architecturale ensemble omvat:

  • Stadhuisgebouw
  • Fontein Brabo
  • Gildehuizen
  • De bouw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Een interessante legende wordt geassocieerd met de Brabo-fontein op het plein, die ook de oorsprong van het symbool van de stad verklaart – de hand: de Romein Brabo uit Tongeren leerde dat alle schepen die van Keulen naar Parijs gaan, hulde moeten brengen aan de hebzuchtige en kwaadaardige reus. Iedereen die dit weigerde, verloor zijn handen. Brabo ging op zoek naar de reus, won een gevecht met hem en hakte zijn hand af en gooide die in de Schelde. Op deze plek ontstond Antwerpen, waarvan de naam letterlijk vertaald wordt als “een hand werpen”.

Koninklijk Paleis, Brussel

Het Koninklijk Paleis in Brussel is de residentie van de vorst, waar officiële recepties en ceremonies plaatsvinden. Gebouwd in de 18e eeuw, onderging het paleis een restauratie in 1904 en kreeg het bijgewerkte gevels die het gebouw tot op de dag van vandaag sieren. Van eind juli tot oktober zijn verschillende kamers van het paleis open voor toeristen: de keizerlijke kamer, waar bloemen uit alle Belgische provincies groeien, en de spiegelzaal, waarvan het plafond is bekleed met miljoenen vleugels van Thaise mestkevers.

De grotten van an-sur-less

Een van de belangrijkste natuurlijke attracties van het land zijn de grotten van An-sur-Lesse. De excursie begint vanuit het aangrenzende dorp, vervolgens gaan de toeristen met een retrotram verder naar de grotten zelf. Een ander ongebruikelijk onderdeel van de excursie is een boottocht langs de grotmeren. De belangrijkste druipsteengrot van het hele complex heeft een hoogte van 5 meter, binnenin zullen toeristen een lichtshow zien, in de laatste – misschien wel de sterkste echo op aarde. Bij een bezoek aan An-sur-Lesse is het beter om je warm te kleden: de temperatuur komt hier nooit boven de 13 graden.

Menenpoort, Ieper

De Menenpoort is een eerbetoon aan de soldaten die zijn omgekomen in de Eerste Wereldoorlog. Qua uiterlijk lijkt de poort op een boog. Bovenaan staat een strategisch plan om troepen te positioneren in veldslagen tijdens de bevrijding van Ieper. Het ensemble wordt bekroond met een sculptuur van een leeuw. In de Menenpoort zijn de namen gegraveerd van soldaten en officieren die tijdens de oorlog zijn omgekomen of vermist. Vanaf de eerste dag van de opening van het monument speelt elke dag om 20.00 uur een trompettist bij de poort het eindsignaal – deze traditie werd pas tijdens de Tweede Wereldoorlog onderbroken.

Notre Dame, Doornik

Notre Dame is de kathedraal van de stad Doornik, opvallend door haar schoonheid en grootsheid. De bouw begon in 1110 en duurde tot 1325. De kathedraal werd gebouwd in gotische stijl en staat op de lijst van de mooiste gebedshuizen van Europa. De belangrijkste trots van de kathedraal zijn de torens, die ongeveer 80 meter hoog zijn. In 2008 werd de kathedraal toegevoegd aan de lijst van door UNESCO beschermde bouwwerken.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html