Danai Media
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stofzuiger?

Het is belangrijk om een huis schoon te houden. Dit voorkomt ziekte en zorgt ervoor dat het huis er netjes uitziet. Een van de belangrijkste dingen die je daarvoor moet weten is welke stofzuiger je moet kopen. Een goedkope stofzuiger of de beste stofzuiger van 2021? Gelukkig willen wij het grootste werk van jou overnemen. Hierdoor bespaar jij een hoop moeite, stress en tijd en kun je binnen de kortste keren aan de slag gaan binnen jouw paleisje.

Vloertype

Wanneer je een stofzuiger gaat kopen is het belangrijk om naar de eigenschappen en specificaties te kijken. Niet iedere stofzuiger is namelijk geschikt voor elk huishouden. Een belangrijk ding om naar te kijken is het vloermondstuk. Deze moet geschikt zijn voor jouw vloer. Zo heb je voor een houten vloer een parketborstel nodig die zachte haartjes heeft en geen wielen gebruikt om de vloer te beschermen tegen krassen. Bij laagpolig tapijt heb je een combiborstel nodig, en bij hoogpolig tapijt juist een turboborstel. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of de zuigkracht aangepast kan worden. Op harde vloeren wil je namelijk niet de hoogste zuigkracht gebruiken omdat er dan kans is dat de stofzuiger zich vastklampt en de losliggende vloer optilt.

Wendbaarheid

De wendbaarheid van een stofzuiger is vooral handig wanneer je in een vol huishouden aan het stofzuigen bent. Als je veel obstakels in huis hebt, dan is het noodzakelijk om een stofzuiger te gebruiken die wendbaar is zoals een steelstofzuiger. Deze neemt niet veel ruimte in beslag en kan gemakkelijk in die krappe hoeken stofzuigen.

Slanglengte

De langlengte van een hogedrukreiniger kan verschillen. De lengte maakt uit voor het bereik dat je hebt tijdens het werken met een hogedrukreiniger. Het is belangrijk dat de slang lang genoeg is, want dan hoef je niet steeds de hogedrukreiniger te verplaatsen. Met een lange slang kan je een grote oppervlakte bereiken dan met een korte slang. Je geniet dan bovendien een grotere bewegingsvrijheid. Ga dus voordat je een hogedrukreiniger aanschaft na wat de ideal slanglengte is voor het type schoonmaakklussen dat je wilt gaan verrichten.

Zuigkracht

De zuigkracht waar we het eerder over hadden is de laatste eigenschap waar rekening mee gehouden moet worden. Het is niet zo dat een hoog vermogen automatisch ook een hoge zuigkracht betekent. Sinds 2017 is er een nieuwe wetgeving waardoor stofzuigers maximaal 900 Watt mogen hebben. Er zijn drie verschillende gradaties van zuigkracht: topklasse, middenklasse en basisklasse. Je kunt natuurlijk wel raden dat basisklasse de laagste zuigkracht heeft. Dit betekent echter niet dat je deze absoluut niet moet kopen. Wanneer je de stofzuiger niet vaak gebruikt is basisklasse een prima uitkomst. De middenklasse werkt ook prima, maar het kost misschien wat meer tijd om het juiste resultaat te behalen. Hiermee bedoelen we dat je misschien wat vaker over één stukje heen en weer moet bewegen om alle stofjes en kruimels op te zuigen. Als je echt alleen de beste kwaliteit wilt hebben, dan moet je natuurlijk gewoon topklasse hebben. Dit is de créme de la créme en koop je omdat je het belangrijk vindt om een goed zuigresultaat te behalen. Vaak gebruiken deze stofzuigers geen zakken en hebben ze een cycloonfilter waardoor de zuigkracht niet zal afnemen als de stofbak vol is. Daarnaast hebben ze vaak ook een turbofunctie, een hoge accuspanning of een mini turboborstel.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/