Danai Media
Image default
Dieren

Hoe u de beste koeborstel voor uw behoeften kiest

 Een koeborstel is een onmisbaar hulpmiddel voor elke melkveehouder. Het wordt gebruikt om vuil, mest en overtollig haar uit de vacht van de koe te verwijderen.

Er zijn verschillende soorten borstels die kunnen worden gebruikt om een koe te trimmen. Het type borstel dat u gebruikt, hangt af van het type dier dat u poetst, uw persoonlijke voorkeur en het niveau van verzorging dat moet worden gedaan. Een rubberen currykam is een soort borstel die meestal wordt gebruikt om de hoeven of voeten van een dier te reinigen. De borstelharen op de borstelharen zijn aan de ene kant puntig en aan de andere kant rond, wat de penetratie in de grond verbetert om vuil los te maken. De borstelharen zijn niet scherp, dus ze zullen de huid van een dier niet beschadigen.

 

Verschillende soorten koeborstels op de markt

Koeborstels worden gebruikt om koeien te trimmen en zijn gemaakt van verschillende soorten materialen.

Er zijn twee hoofdtypen koeienborstels: een stijve staalborstel en een zachtere borstel met natuurlijke haren. De stijve borstel wordt gebruikt om vuil en puin van de vacht te verwijderen en om het haar plat te laten liggen. De zachtere borstel wordt gebruikt om olie en conditioner gelijkmatig over de vacht te verdelen.

De borstelharen van een paardenborstel vallen in drie categorieën: lange, zachte haren, korte, stugge haren en grof haar of draadborstels.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste borstel?

Let bij het kiezen van de juiste borstel op de grootte van de borstelkop en van welk materiaal deze is gemaakt. Het handvat moet ook worden overwogen, omdat het van leer of plastic kan zijn gemaakt. . De grootte van de opzetborstel wordt bepaald door hoe groot de borstelharen zijn. De kleinste borstels hebben fijne en slanke haren, terwijl grote borstels meestal grof en stevig zijn. Welk materiaal het is gemaakt, hangt af van persoonlijke voorkeur, omdat sommigen de voorkeur geven aan houten handvatten boven plastic, of een rubberen grip boven leer.

https://www.sietsejorna.nl/product-categorie/stal-erf/stalinrichting-koecomfort/koeborstels/