Danai Media
Image default
Media

Hoe je jouw regio kennis laat maken met jouw bedrijf

Een nieuw bedrijf, een nieuwe kans, een nieuwe start. Het valt niet altijd mee en het kan best lastig zijn om iedereen uit de regio kennis te laten maken met jouw bedrijf. Hoe doe je dit en hoe zorg je ervoor dat de hele regio straks jouw naam kent en weet waar jij voor staat? In dit artikel worden verschillende tips gegeven om de naamsbekendheid van jouw regionaal en zelfs landelijk te vergroten. Doe er je voordeel mee.

Zorg dat je vindbaar bent

Voordat je actief reclame gaat maken, is het belangrijk dat je alles op orde hebt. Hierbij is een website tegenwoordig onmisbaar. Op deze website plaats je info over jouw bedrijf. Waar sta je voor, wat maakt jouw uniek en waar kunnen geïnteresseerden zich melden? Na het online plaatsen van een website, wil dat niet zeggen dat deze site opeens overal verschijnt. Om goed gevonden te worden op het internet, zul je aan zoekmachine optimalisatie moeten doen. Een gespecialiseerd bedrijf kan je hiermee helpen. Ook zou je kunnen adverteren op Google. Zo ben je direct in beeld wanneer bezoekers googlen op de zoektermen die met jouw bedrijf te maken hebben.

Wees actief op social media

Ook social media is tegenwoordig een zeer geschikt medium om als starter je producten en diensten onder de man te brengen. Hiervoor heb je een persoonlijk en een zakelijk account nodig. Door regelmatig updates te delen, zul je meer naamsbekendheid krijgen en geïnteresseerden kunnen je makkelijker aanspreken. Social media is immers erg laagdrempelig.

Regionale naamsbekendheid met drukwerk

Werk je met name regionaal, dan is drukwerk in de vorm van huis-aan-huis reclame ook een erg sterk medium. Doordat men wat tastbaars in handen heeft, blijft het beter hangen en een opvallende flyer of brochure trekt direct de aandacht. Kranten verspreiden kun je het beste laten doen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zij kennen alle wetten en regels rondom de verspreiding van reclame en beschikken over een groot netwerk. Je hebt er dus zelf geen werk van. Binnen dit team zijn vaak ook ontwerpers werkzaam. Zij kunnen je eventueel adviseren in het ontwerp van je folder, flyer of brochure, zodat je het beste resultaat kunt bereiken.

Zorg dat je naam overal opduikt

De laatste tip is ook een sterke. Het is namelijk belangrijk dat jouw bedrijfslogo, de naam van je bedrijf en jouw website adres overal opduikt. Hoe je dat doet? Door kleine presentjes uit te delen aan vrienden, familie, kennissen en natuurlijk je klanten. Denk hierbij aan pennen met je bedrijfsgegevens, bierviltjes, aanstekers, openers, notitieblokjes en andere kleine gebruiksvoorwerpen. Dit wordt ten eerste altijd erg gewaardeerd en daarnaast maak je ook op een eenvoudige manier reclame.