Danai Media
Image default
Internet marketing

Hoe bepaal je een effectieve marketingcampagne?

Hoe effectief is een marketingcampagne?

Met een marketingcampagne zorg jij ervoor dat je je websitebezoeker verandert in een loyale klant. Als ondernemer ken je de term websitebezoeker en loyale klant uiteraard wel. Waar bij een websitebezoeker de kans groot is dat deze nog nooit op jouw website is geweest, heeft een loyale klant al minimaal één aankoop bij jou gedaan. Het is verstandig om te kijken hoe jij nieuwe loyale klanten kunt vormen. Deze zijn namelijk onwijs waardevol. Ze komen regelmatig terug en doen herhalingsaankopen. Daarnaast kunnen zij, als zij daadwerkelijk enthousiast zijn over jouw business, reclame maken voor jouw business. Bewust ofwel onbewust: reclame is reclame. Met een marketingcampagne zorg jij ervoor dat je websitebezoekers opwarmt en ze meeneemt in het proces om loyale klant te worden.

Ken de doelgroep die je aanspreekt

Het is belangrijk dat je de betreffende marketingcampagne laat aansluiten op de doelgroep. Zo kennen nieuwe websitebezoekers jouw merk of bedrijf nog niet. Het is niet zinvol om voor hen direct een aanbod te realiseren. Vaak moeten mensen minimaal vijf keer een website bezoeken om er uiteindelijk een aankoop of aanvraag op te doen. Daarbij komt dat mensen vaak zaken willen doen met partijen waarbij zij een goed gevoel hebben. Als je persoonlijk met hen communiceert en hen niet ziet als nummer, dan is dit goed voor je imago. Iemand die al klant bij jou is, weet al wie jij bent en waar je voor staat. Het is daarom handig om voor deze doelgroep juist wel een aanbod te doen. Eventueel pas je hierin een voordeel toe van een korting omdat de persoon al klant is bij jou.

Hoe bereik je de beoogde ontvangers?

Beslis wat de beste manier is om jouw beoogde ontvangers te bereiken. Is dit bijvoorbeeld via de sociale media? Dan moet je ook hier rekening houden met de manier van communiceren. Over het algemeen is dit op sociale media erg ‘los’. Als je kijkt naar LinkedIn, zie je dat het daar juist formeel moet zijn. Pas de content van je marketingcampagne aan op de doelgroep en het kanaal.

Stel doelen op voor betere resultaten

Om te kijken hoe je marketingcampagnes presteren moet je van tevoren doelen opstellen. Aan de hand hiervan bepaal jij of je op bepaalde punten moet ingrijpen. Het is aan te raden om niet te hoog gegrepen doelen op te schrijven. Het behalen van een doel werkt namelijk motiverend en is ook nog eens overzichtelijker. Ook het meten van deze doelen is cruciaal. Je moet een idee hebben van hoe jouw campagnes het doen. Deze kosten namelijk geld en het zou zonde zijn om geld te blijven verspillen aan een marketingcampagne die niet blijkt te werken. Om goed voor de dag te komen schakel je hiervoor een professionele partij in. Deze hebben kennis van zaken en kunnen jou helpen. Zo bepaal jij samen met hen wat de meest effectieve marketingcampagne is voor jouw business.

https://www.omcbase.nl/marketingcampagne/