Danai Media
Image default
Winkelen

Een afscheid cadeau voor je collega, waarom is dat goed?

Jouw collega gaat binnenkort weg en je wilt haar of hem een leuk afscheid cadeau geven. Maar waarom is het zo belangrijk om iemand die weggaat een cadeau te geven? In dit blogartikel geven we je 5 redenen en decennia aan ervaring waarom je een afscheid cadeau voor je collega wilt geven. Ook geven we tips over welke cadeau’s je kan geven.

Waarom een afscheid cadeau?

Je collega gaat weg en misschien heb je al een afscheid georganiseerd. Maar, een onvergetelijk afscheid krijgt vaak pas betekenis als je iets achterlaat. Een cadeau als herinnering aan de tijd die je met die persoon hebt gedeeld. Maar waarom is het zo belangrijk om die persoon een afscheidscadeau te geven?

1 – Een afscheid cadeau geeft een herinnering voor het leven

Een afscheid cadeau is een symbolisch gebaar. Het betekent dat je dankbaar bent voor de tijd die je samen hebt doorgebracht en het is een leuke manier om dit uit te drukken. Het is een tastbaar moment van waardering dat je iemand achter laat. Een herinnering voor het leven.

2 – Laten zien dat je iemand waardeert

Het geven van een afscheid cadeau laat zien dat je iemand waardeert. Het geeft je collega een persoonlijk gevoel dat je de moeite hebt genomen om een leuk afscheid cadeau uit te zoeken. Je toont daarmee ook aan dat je deze persoon en de werkrelatie hebt gewaardeerd.

3 – Een goede manier om contact te bewaren

Helaas gaat je collega weg, maar met een afscheid cadeau kun je ervoor zorgen dat je in contact blijft. Het cadeau is een aandenken en dit maakt het makkelijk om bijvoorbeeld een kaartje te sturen wanneer je elkaar weer eens ziet. Of misschien laat je je collega weten dat je elkaar ooit eens wilt ontmoeten voor een drankje na een harde dag.

4 – Versterkt je bedrijfsimago

Het geven van een cadeau aan iemand die weggaat is natuurlijk goed voor de persoon zelf, maar het heeft ook voordelen voor het bedrijf zelf. Het laat een goed beeld achter met je werkgever. In dit internet tijdperk is het vaak zo dat mensen informatie uitwisselen. Dit kan door het delen van ervaringen, of door foto’s of video’s. Dus als je een leuk afscheid cadeau geeft, dan laat je een positief imago achter op je voormalig werk.

5 – Iemand en jezelf een goed gevoel geven

Het geven van een afscheid cadeau is in de eerste plaats voor de persoon die weggaat, maar het vergroot ook jouw goede gevoel. Wees niet verbaasd als de ontvanger je persoonlijk bedankt en je met een blije lach bedenkt. Ook als hij of zij klaar is om te gaan, zul je je nog steeds goed voelen over wat je hebt gedaan.

Kies het juiste afscheid cadeau

Het is een hele opgave om goed afscheid cadeau te kiezen voor je collega. Er zijn tal van mogelijkheden zoals een mooie boom, een leuk kunstwerk of een speciale uitgave. Maar uiteindelijk voel je het best wat goed is voor je collega. Wat ik altijd doe is kijken naar de wensen van mijn collega en de dingen waar hij of zij van houdt. Als je hier een paar leuke tips voor nodig hebt, kijk dan eens naar de top 10 afscheid collega cadeau’s.

Conclusie

Het geven van een leuk afscheid cadeau aan je collega is een goed idee. Er zijn vele redenen waarom je iemand die weggaat een afscheid cadeau zou willen geven. Het geeft een tastbaar moment van waardering, het voeden van je bedrijfsimago en je laat een mooie herinnering achter. Als je op zoek bent naar een afscheid cadeau, kijk dan eens naar de top 10 afscheid collega cadeau’s..