Danai Media
Image default
Dieren

De complete gids voor molcontrole – Hoe zich te ontdoen van mollen in uw tuin

Mollen zijn kleine, harige zoogdieren die in tunnels leven. Ze hebben een lang, cilindrisch lichaam met korte poten en een kleine kop.

Mollen zijn niet echt schattige dieren om in de buurt van uw eigendom te hebben, omdat ze als ongedierte kunnen worden beschouwd. Mollen eten allerlei soorten insecten, regenwormen en larven. Ze helpen ook de grond te beluchten door er met hun neus en poten doorheen te graven.

Wat veroorzaakt mollen in werven?

Mollen zijn meestal actief in de lente- en zomermaanden en zijn te vinden op erven. Ze kunnen veel schade aanrichten aan gazons door de wortels van planten weg te eten. Mollen zijn knaagdieren die in tunnels diep onder de grond leven. Hun dieet bestaat voornamelijk uit regenwormen, insecten en larven. Ze creëren heuvels boven hun tunnels terwijl ze naar voedsel graven en daarom zie je ze misschien overal in je tuin opduiken. Ze worden als ongedierte beschouwd omdat ze je tuin wegvreten door de wortels van planten en bomen te eten, wat kan leiden tot schade en zelfs de dood van je gazon of tuin.

Hoe u kunt voorkomen dat mollen uw tuin binnenkomen?

Mollen zijn een veelvoorkomend probleem voor huiseigenaren. Ze kunnen je tuin opgraven en je planten vernietigen. Dit is een reden waarom mensen mollenbestrijding bedrijven bellen.

Er zijn veel manieren om te voorkomen dat mollen uw tuin binnendringen. Een van de meest effectieve methoden is het gebruik van een mollenafweermiddel dat veilig is voor huisdieren en kinderen. Je kunt ook huismiddeltjes gebruiken, zoals cayennepeper, ricinusolie of zelfs mottenballen om ze uit je tuin te houden.

De introductie zou moeten gaan over hoe je met verschillende methoden van mollen in de tuin af kunt komen en wat de beste mollenafweermiddelen zijn die op de markt verkrijgbaar zijn.

Hoe u op een humane manier een mol van uw eigendom kunt vangen en verwijderen.

Mollen zijn voor veel mensen geen groot probleem, maar voor mensen in voorstedelijke gebieden of op het platteland kunnen ze echt hinderlijk zijn. Ze kunnen schade toebrengen aan uw erven en gazons, en ze kunnen ook uw huisdieren pijn doen.

De beste manier om mollen van uw eigendom te verwijderen, is door ze op humane wijze te vangen en vervolgens weer vrij te laten in het wild. Mollenbestrijding is ook in te huren.

https://bestinspect.nl/ongediertebestrijding/mollen