Danai Media
Image default
Dieren

De complete gids voor diarree bij honden en waarom het gevaarlijk is

Diarree is een veel voorkomend symptoom bij honden en is meestal onschadelijk. In sommige gevallen kan het gevaarlijk zijn voor de hond.

Diarree is wanneer een hond dunne ontlasting heeft waar mogelijk bloed in zit. Het kan om vele redenen gebeuren, maar de meest voorkomende is voedselvergiftiging of een darminfectie. Wanneer diarree langer dan drie dagen aanhoudt, kan dit leiden tot uitdroging en gewichtsverlies, wat gevaarlijk is voor de gezondheid van de hond.

Als u zich zorgen maakt over de diarree van uw hond, raadpleeg dan uw dierenarts en zij zullen u kunnen helpen met de oorzaak van deze aandoening en hoe u deze het beste kunt behandelen.

 

Symptomen van hondendiarree en wat u kunt doen als uw hond het krijgt

Honden hebben de neiging om dingen te eten die ze niet zouden moeten eten. Dit is een van de belangrijkste redenen voor diarree bij honden. Een hond kan ook diarree krijgen als hij een parasiet heeft ingenomen of een infectie heeft.

De symptomen van diarree bij honden kunnen moeilijk te identificeren zijn en kunnen worden aangezien voor andere aandoeningen, zoals braken. Het is belangrijk om de signalen te kennen, zodat je goed voor je hond kunt zorgen. Het eerste symptoom van diarree bij honden is frequente, losse stoelgang. Het werkelijke aantal stoelgangen kan variëren, afhankelijk van de ernst van de aandoening of hoe lang het al aan de gang is, maar u zult waarschijnlijk meer dan één stoelgang per dag zien. Er kan bloed in de ontlasting zitten en uw hond kan moeite hebben om voedsel binnen te houden en kan ook af en toe voedsel overgeven. Zodra uw hond een periode van diarree heeft gehad

 

Hoe u kunt voorkomen dat uw hond diarree krijgt en enkele tips om daarna op te ruimen

Enkele tips om te voorkomen dat uw hond diarree krijgt, zijn:

– Uw hond een hoogwaardig dieet geven dat is samengesteld om aan zijn voedingsbehoeften te voldoen

– Geef ze altijd vers water

– Zorg ervoor dat ze, indien mogelijk, toegang hebben tot de buitenlucht

– Laat ze niets van de grond eten

– Geen tafelresten of afvalresten uit de keuken voeren.

https://www.bachbloesemmix.nl/blog/heeft-jouw-gevoelige-hond-vaak-buikpijn